Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE - De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor Vereniging van Eigenaren (VvE) is een speciale verzekering voor bestuurders en toezichthouders van Verenigingen van Eigenaren (appartementseigenaren VVE).

Offerte VvE verzekeringen aanvragen

Offerte bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE aanvragen

Klik op de button, vul uw gegevens in en vraag online een offerte aan of sluit direct uw bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE af. Als u zelf uw bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u advies over bijvoorbeeld de dekking? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dekking bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering Vereniging van Eigenaren VvE

De dekking van de verzekering bestaat uit twee elementen: 

 • de kosten van verweer
 • de uiteindelijke schadevergoeding

Waarom een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor een vereniging van eigenaren VvE?

Er zijn verschillende redenen om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Enkele belangrijke redenen zijn:

 • Rechtspraak
  De wet en vooral de jurisprudentie ontwikkelen zich. Daarmee veranderen de verplichtingen verantwoordelijkheden van bestuurders en toezichthouders en het aansprakelijkheidsrisico. Ook als u onbetaald werk verricht kunt u evengoed aansprakelijk zijn.
 • Toename in claims
  Partijen proberen schade steeds vaker te verhalen en worden zich bewuster van hun mogelijkheden om te claimen bij bestuurders en toezichthouders.
 • Kosten van verweer
  Ook al valt u niets te verwijten, u kunt toch aangesproken worden door derden en/of uw eigen rechtspersoon. De kosten van verweer kunnen daarbij hoog oplopen.

Speciaal voor een VvE (Vereniging van Eigenaren) is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE ontwikkeld. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende behoefte bij deze doelgroep om goed verzekerd te zijn voor het bestuurdersaansprakelijkheidsrisico tegen een premie die past bij hun budget. Bovendien is het aanvraagtraject heel eenvoudig: het invullen van een beknopt digitaal aanvraagformulier met basisgegevens is voldoende. Na acceptatie wordt de polis enkele dagen later toegestuurd.

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE biedt een volwaardige bestuurdersaansprakelijkheidsdekking en kan tegen een zeer scherpe premie worden aangeboden. De belangrijkste redenen hiervoor zijn: 

 • Keuze uit verzekerde bedragen
 • Eenvoudig acceptatieproces

Voor wie is de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering Vereniging van Eigenaren VvE?

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse Verenigingen van Eigenaren.

Voor welke VvE’s is de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE niet geschikt?

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE is niet bedoeld voor: 

 • VvE’s met een negatief eigen vermogen
 • ‘slapende’ VvE’s (geen bestuurder benoemt, geen periodiek onderhoud, geen VVE vergaderingen)
 • VvE’s zonder reservefonds conform artikel 5:126 lid 1 BW (in artikel 5:126 lid 1 BW wordt bepaald dat elke VVE een reservefonds dient aan te houden ter bestrijding van andere dan gewone jaarlijkse kosten)
 • VvE’s niet zijnde Vereniging van Appartementseigenaren in de zin van boek 5 BW.

Meer weten over de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering Vereniging van Eigenaren VvE? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade. Wilt u weten welke risico's uw VvE loopt? Dan kunnen wij u helpen met een Risicoscan.

Als onafhankelijk assurantie-adviseur werken wij samen met gespecialiseerde verzekeraars. Uw VvE verzekeringen worden op basis van een vergelijking van premie en polisvoorwaarden door ons samengesteld.